Meteorologii Accuweather au modificat prognoza. Pe ce dată exactă vin ninsorile în toată România

16 09. 2024, 10:18

Meteorologii Accuweather au anunțat când vine prima ninsoare în Capitală. Prognoza a fost modificată din nou, iar vremea își face de cap în perioada ce urmează. Toamna și-a intrat în drepturi rapid, temperaturile au scăzute în multe zone din țară.

Doar în sudul României se mai bucură oamenii de valori termice ridicate. Meteorologii anunțat că-n luna noiembrie va ninge pentru prima dată în București, dar iată că lucrurile s-au schimbat. Se pare că va fi o toamnă liniștită, iar prima ninsoare își va face loc în luna decembrie. Pe 10 și 12 decembrie va ninge în București, iar temperaturile vor fi de 4 grade Celsius.

Lucrurile nu vor sta la fel în Miercurea Ciuc, unde ninsoarea va veni mai repede decât s-ar fi așteptat oricine. Pe 28 și 29 octombrie este așteptată zăpada la Miercurea Ciuc. Maxima zilei de atunci ar urma să fie de 9 grade Celsius, iar pe timpul celor două nopți s-ar înregistra -2 grade.

Vremea este deja foarte rece acolo, iar localnicii se așteaptă la valori termice cu minus, mai ales odată cu venirea toamnei. La sfârșitul lui octombrie vor cădea primii fulgi de zăpadă la Miercurea Ciuc, unde deja predomină frigul. Toamna și-a intrat rapid în drepturi, iar locuitorii orașului și-au scos deja gecile groase.

Meteo din bătrâni pentru luna septembrie 2024! Vremea se schimbă radical

După furtunile care au avut loc în România, meteorologii anunță reîntoarcerea caniculei. Specialiștii în meteorologie au emis noi avertizări pentru următoarele ore. Pentru data de 2 septembrie 2024, sunt valabile coduri galbene și portocalii de caniculă, disconfort termic accentuat și temperaturi deosebit de ridicate. Codul galben este aplicat pentru 16 județe, așa cum se poate observa în harta de mai jos.

Codul portocaliu este valabil pentru județele Mehedinți, Caraș-Severin, Arad și Timiș. Temperatura maximă va ajunge la 35 – 37 de grade Celsius. Cea minimă se va situa între 18 și 20 de grade Celsius. Indicele ITU atinge pragul critic de 80 de unități și va fi resimțit disconfort termic.

foto: arhiva ciao.ro